Hyppää sisältöön

Kiertotalous26Vähennetään yhteistyössä ruokahävikkiä ja kehitetään ruoka-aputoimintaa

Eteneminen

  • Valmisteilla

  • Käynnissä

  • Valmis

Kuvaus

Alueella syntyvää hävikkiruokaa hyödynnetään ja välitetään eteenpäin tehostamalla yhdistysten ja yritysten yhteistyötä, ja samalla luodaan uusia yritysmahdollisuuksia.

Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat alueella toimivat yhdistykset, säätiöt, yritykset sekä Päijät-Hämeen Viljaklusteri ja LAB-ammattikorkeakoulu.

Virallinen kuvaus

Vähennetään yhteistyössä ruokahävikkiä ja kehitetään ruoka-aputoimintaa
(Toimenpideohjelman mukaan)

Tehtävät

Mitä on tehtävä?

  • Tehtävä31.12.2024

    Tehdään alueen hävikkiruokatoimijoista kartoitusselvitys

    Kartoitetaan alueen hävikkiruokatoimijat, syntyvän hävikkiruuan määrä, yritysmahdollisuudet ja vähennyspotentiaali.

  • Tehtävä31.12.2024

    Luodaan yhteistyöverkosto

    Luodaan hävikkiruokatoimijakartoituksen perusteella yhteistyöverkosto toimijoille ja ruoka-alan yrityksille hävikkiruuan kierron ja logistiikan parantamiseksi. Käynnistetään yhteistyöverkosto.

  • Tehtävä31.12.2026

    Edistetään ruokahävikin vähentämistä CITISYSTEM-hankkeessa

Yhteenveto ja yhteystiedot

Vaikutus

Pieni

Yhteyshenkilöt

  • Pääyhteyshenkilö Päivi Sieppi

    Päivi Sieppi

    Ympäristöneuvontapäällikkö

    Ympäristökehitys

Tietoja päivitetty 29.01.2024