Hyppää sisältöön

Eteneminen

  • Valmisteilla
  • Käynnissä
  • Jatkuva

Kuvaus

Ilmastojohtamisella tarkoitetaan sitä, että ilmastoasiat ovat mukana kaikessa kaupungin johtamisessa, niin strategiassa, taloushallinnossa, poikkihallinnollisessa työssä kuin vaikkapa osana toiminnan seurantaa. Ilmastojohtajuuden vertaisarvioinnin tuloksia hyödynnetään ilmastojohtajuuden kehittämisessä.

Virallinen kuvaus

Ympäristökaupunki Lahti ilmastojohtajana
(Toimenpideohjelman mukaan)

Tehtävät

Mitä nyt tehdään?

  • Tehtävä31.12.2023

    Lahti avaa budjetissaan ilmastotyön rahoitusta

    Liikenne on suurin kasvihuonekaasujen päästölähde Lahdessa. Kestävään liikkumisen edistämiseksi onkin tehty toimenpiteitä jo pitkään ja edelleen tehdään. Tarkoituksena on kertoa myös euroina, paljonko kaupunki vuosittain käyttää rahaa kävelyn, pyöräilyn, joukkoliikenteen ja sähköisen liikenteen edistämiseen. Omin lihasvoimin liikkuminen tuo ilmastohyötyjen lisäksi myös terveyshyötyjä. Autoilun vähentyminen vaikuttaisi positiivisesti ilman laatuun ja meluun sekä kaupunkitilan käyttöön.

Mitä on tehty?

  • Tehty31.12.2022

    Lahti osallistuu REETTA-hankkeeseen (resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen) ilmastojohtamisen kehittämiseksi.

    REETTA-hankkeessa on arvioitu ilmasto- ja kustannusvaikutuksia Launeen päiväkodin eri vaihtoehtojen osalta: rakennetaanko uutta vai korjataanko vanha päiväkoti, rakennetaanko puusta vai betonista. Laskelmat ovat päätöksenteon taustatietoina. REETTA-hanke päättyi vuoden 2022 lopulla. Ilmastotyön ja taloussuunnittelun kytkennän kehittäminen kaupungissa jatkuu.

  • Tehty31.12.2021

    Lahti osallistuu ilmastojohtamisen valmennukseen.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Vaikutus

Vaikea arvioida

Aikajänne

Jatkuva

Vastuuorganisaatiot

Tietoja päivitetty 08.06.2023